2009/2



   Eesti Looduse
   fotovoistlus 2010




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Poster EL 2009/2
Kes sa selline oled?

Päev varjes tõotab head, sest kaugusest on kuulda ronkade häälitsusi. Veel kümmekond minutit ja esimene ronk on kohal. Ta jääb kõrge männi otsa valvesse, veendumaks, et ümbruskond on tema ja kaaskondlaste jaoks ohutu. Pikkamööda valgeneb ja kohale ilmub veel ronki, kellest julgemad asuvad einestama. Olen rõõmus, sest isegi ronkade tegevust on väga huvitav jälgida.

Ühtäkki katab tume vari korraks vaatevälja. Tahaks hõisata, kuid tean, et väiksemgi heli ega liigutus ei jää majesteetlikel lindudel märkamata. Nii maandubki veidi eemal merikotkas. Ta jääb toimuvat silmitsema.

Samal ajal leidub ronkade seas üks aktiivne tegelane, kes ei malda enam söömisele aega raisata. Ta läheb uustulnukaga tutvust sobitama ja vaatama, mida suur lind tegema tuli, ega mitte nende toidust osa saama. Merikotkas ei lase esialgu rongal ennast segada ega tee temast väljagi. Kuid rongale ei mahu see hinge – ta läheb merikotkale järjest lähemale ja lähemale, justkui lootes, et suur lind teda kuulda võtaks. Kuna merikotkas ei tee endistviisi ronka märkamagi, muutub must lind juba nii jultunuks, et tõmbab merikotkast sulgedest. Nüüd saab kotkal hing täis ja ta vaatab kurjal pilgul rongale otsa. Siis mõistab rongaonu, et endast mitu korda suurema tegelasega ei tasu ülbitseda, ja läheb oma teed.

Minu jaoks oli see päev suurepärane, sest peaaegu õhtupimeduseni tegutsesid linnud mu vaateväljas. Sellised üksikud päevad korvavad kogu külmetades varjes veedetud aja, mil peale oma mõtete valitseb täielik vaikus, nagu oleks maailm välja surnud.

Kuna ma veel ei oska loodusfotograafiaga elatist teenida, on see praegu minu jaoks kirglik hobi, millega olen tegelenud kolm aastat, ja kavatsen kindlasti jätkata. Igapäevast leiba teenin hoopis teisel alal: teen inimesi õnnelikuks turvaliste ja vastupidavate autode abil.

Hetk jäädvustatud jaanuari kuus Lõuna-Eestis, kaameraks Canon 40D, 300 mm F4.



Egert Tavita
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012