3/2002

SIIT METSAST
Roostal selgusid parimad metsandustöötajad

19.–21.juunini toimusid Läänemaal Roosta puhkekülas 35. metsatöötajate kutsevõistlused, kus selgitati välja nii kutseala parimad kui ka tublimad sportlased.
Võistluste peakohtunik Heiki Hepner kinnitas, et kutsevõistlused läksid suurepäraselt korda ja olid riigimetsa majandaja RMK töötajate arvu poolest ka ühed osavõturohkemad. “Inimesi oli koos pereliikmetega ligi kuussada, kuid oleks oodanud osa võtma rohkem metsandusega tegelevaid inimesi ka väljastpoolt RMK-d,” märkis Hepner.
Kutsealane mitmevõistlus algas metsandusalast silmaringi näitava viktoriiniga, kus oli küsimusi metsanduse ajaloost ning tuli näidata taimede tundmist ja igapäevatööks vajalikke teadmisi. Lõpuks tuli kontrollaja jooksul läbida orienteerumisrada, kus oli vaja täita veel mitmesuguseid ülesandeid.
Metsakasvatajate mitmevõistluses olid metsaülematest kolm paremat Enn Raav Märjamaa metskonnast (MK), Taivo Lehesmets (Kõpu MK) ja Raul Orgla (Oandu MK). Metsnikest jõudsid esikolmikusse Rein Kaljuvee (Piirsalu MK), Jüri Rute (Sonda MK) ja Priit Põdra (Varbla MK). Metsaspetsialistide edukaimad Andres Hendrikson, Tiina Jüris ja Mati Tatrik töötavad vastavalt Pärnu-, Võru- ja Järvamaa keskkonnateenistuses. Esimest korda kavas olnud praakerite võistluse võitis mullune metsaülemate klassi parim mees Kaupo Eliste Kagu regioonist, järgnesid Jaano Kalder (Kagu) ja Mart Sisask (Edela).
Noorendike hooldajate mitmevõistluse esikolmik on kõik Kagu regioonist: Ilmar Vahemets, Rein Kingla ja Raivo Põder. Raamatupidajaist oli esimene Anu Pärt (Kirde), teine Lea Helk (Kagu) ja kolmas Inge Kekkonen (Edela). Traktoristide võistlusesjäid peale Vahur Vassiljev (Edela), Aivar Leek (Kagu) ja Kalev Toome Loode).
Kutsevõistluse raames toimusid ka langetajate-laasijate Eesti meistrivõistlused, kus selgitati välja Eesti koondis, kes sõidab septembris ?otimaale maailmameistrivõistlustele. Raievõistluse esikolmikusse mahtusid Ott Olesk (EPMÜ), Andres Oleks (OÜ Kuukiir) ja Einar Must (Mets ja Puu). Eesti koondisse arvati ka varasemaid tulemusi arvestades Einar Must, Taavi Ehrpais ja Andres Olesk ning varumehena Ott Olesk.
Sportlikku taset näidati Roostal võrkpallis ja rannavõrkpallis, laskmises, orienteerumises, murdmaajooksus, rattakrossis, kaugushüppes ja kuulitõukes. Vaimu tuli pingutada mälumängus ja jahimeeste mitmevõistluses.
Järgmised kutsevõistlused korraldab Saarte regioon.



Metsamees

Loe kommentaare (1)
Teie nimi:
Teie e-mail:
Kommentaar:


15/11/2012
23/04/2012
23/04/2012
02/04/2012
19/04/2010
19/04/2010
18/12/2009



Mis see on?
E-posti aadress:
Liitun:Lahkun: