1/2009

sealt metsast
UPM-KYMMENE teatas võimalikest sundpuhkustest

Üks maailma juhtivaid metsatööstusettevõtteid UPM-Kymmene andis kasumihoiatuse ja teatas võimalikest sundpuhkustest. Turukonjunktuuri tõttu ei ulatu firma neljanda kvartali kasum tõenäoliselt prognoositud tasemeni, vahendas firma UPM-Kymmene teadet Kauppalehti. UPM püüab heitlikus olukorras saada hakkama näiteks töögraafikute muudatuste ja sundpuhkustega. UPMi tegevdirektor Jussi Pesonen rääkis YLE telesaates “A-Plus”, et muutused Soome metsatööstusettevõtetes jätkuvad, kuigi mahtusid on viimastel aastatel tunduvalt vähendatud. Pesonen ei soovinud hinnata tootmise vähendamise kogumahtu, kuid väitis, et metsatööstuses on endistviisi ületootmist. Metsatööstusettevõtted kardavad, et Euroopa Liidus arutlusel olevad energia- ja kliimameetmed põhjustavad musta stsenaariumi järgi sadade miljonite eurode suuruse lisaarve.
UPMi majandus- ja finantsjuht Jyrki Salo avaldas Kauppalehtis arvamust, et reklaami vähenemist on märgata ka Euroopas. „Kui reklaam tõmbub kokku kõikidel põhiturgudel, mõjutab see otseselt nõudlust paberi järele, kuna oleme reklaamindusest sõltuv ärivaldkond. Põhja-Ameerikas on selline olukord kestnud juba pikemat aega,” kommenteeris Salo.
Lisaks kasumihoiatusele teatas UPM, et hangete arv väheneb lähikuudel oodatust enam. Ettevõte püüab sobitada tootmismahtu nõudlusega. UPMKymmene teatas novembri keskel, et sulgeb Euroopas tootmisliine ja koondab 340 inimest. UPMi põhitooted on trükipaber, etiketimaterjal ja puidutööstuse tooted. Ettevõttel on tootmisüksusi 14 riigis, toodangut turustatakse peamiselt Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Eestis kuulub UPMi kontserni Otepää vineeritehas (UPM-Kymmene Otepää AS).



EESTI METSATÖÖSTUSE LIIT

Loe kommentaare (1)
Teie nimi:
Teie e-mail:
Kommentaar:


15/11/2012
23/04/2012
23/04/2012
02/04/2012
19/04/2010
19/04/2010
18/12/2009



Mis see on?
E-posti aadress:
Liitun:Lahkun: