5/2009



Roheliste Rattaretk "Kuidas elad, Otepää?" 2005 - järelkaja

Rattaretke "Kuidas elad, Soome 2002?" pildid

Rattaretke "Kuidas elad, Ahvenamaa?" 2003 pildid.

Rattaretke "Kuidas elad, Alutaguse?" 2004 pildid.

Ajakirja Loodus talgud Leevres. Vaata pilte.

loodusesõbrake
Mänguasjad prügikastist

Oleme teinud oma kodus koos lastega asju n-ö prügist, mis muidu oleks läinud kas paberina ahju, taara vastuvõttu või pakendikonteinerisse.

Munakarbiingel
Kunagi nägin ühes peres munarestidega kaetud lage. Vaatasin ja imestasin inimeste leidlikkust! See on igavesti aeganõudev töö, mõtlesin endamisi, kuid salvestasin selle idee ikkagi oma mällu. Kes teab, millal tekib endal tahtmist ja vajadust sedavõrd omapärane remont ette võtta.
Munakarbist sündinud inglikese kinkis mulle kunagi ema. Inglike kaunistas kaua aega meie autosalongi. Ühel päeval ta murdus. Koos lastega otsustasime uue ingli teha.
Lõikasime karbist välja selle osa, mis ühe muna kinnihoidmiseks seal ette nähtud on. Sellest sai ingli keha. Et õrnale olevusele veelgi graatsilisemat välimust anda, kujundasime kääridega pisut tema keha ja värvisime viimase ka valge guaššvärviga üle. Peaks kasutasime vana kardinat, toppides selle vatti täis. Silmadeks said vanad pärlid. Kui neid ei oleks leidnud, mõtlesime hädavariandina kasutada piprateri. Kleidiks sai juba ammu väsimuse märke näidanud õrna pesu pesemiseks mõeldud kott. Tiivad tegime taas kardinast.

Kodune mullitaja
Kord tuli laps minu juurde, käes toidupoe valmistoiduleti karp ja küsis, kas ta võib selle katki teha, eesmärgiga endale mullitaja teha. Isa sahtlist leidsime ka jupi pehmet traati ja mõne hetkega oligi mullitaja valmis. Vahtu saime vedelseebi pudelist, kui avastasin, et sealt ei saa muud moodi kogu seepi kätte, kui sortsuke vett juurde lasta. Oh, kus siis hakkas vahutama! Sellest vahust saaks ju ka laste tühjaks saanud poemullitajad täita ja mullid tulevad suuremad kui tavamullitajast. Meie koduvalmistatud mullitaja on juba mitu kuud pidevas kasutuses olnud ja kulumise märke veel ei näita!

Pudelilind
Meie kodu pudelilind on juba kõige auväärsemas eas, mitu aastat vana. Tütar Ingridil tärkas lihtsalt soov isaga midagi meisterdada. Linnu kehaks on väike guašš värvidega värvitud plastpudel, suled sinna peale kleebitud, nokk ette liimitud ja silmad pähe joonistatud.



Marika Männik
29/10/2012
18/10/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
Mis see on?