3/2011



Roheliste Rattaretk "Kuidas elad, Otepää?" 2005 - järelkaja

Rattaretke "Kuidas elad, Soome 2002?" pildid

Rattaretke "Kuidas elad, Ahvenamaa?" 2003 pildid.

Rattaretke "Kuidas elad, Alutaguse?" 2004 pildid.

Ajakirja Loodus talgud Leevres. Vaata pilte.

loodusesõbrake
Pealinna linnuviktoriin üllatas arvuka osavõtuga

Looduskaitsekuule ja Eesti Ornitoloogiaühingu juubelile pühendatud loodusetundmise võistlusel Tallinna koolide kuuenda kuni üheksanda klassi õpilastele osales viieliikmelisi võistkondi 28 Tallinna koolist, neist kolm vene õppekeelega. Ilmselt on saadud kindlustunnet juurde linnulaulu kuulamisest varahommikustel linnuretkedel pealinna parkides, mida on mitmel kevadel toetanud Tallinna Keskkonnaamet.
Eesti Vabaõhumuuseumi looduse õpperajal on võistlused toimunud alates 1984. aastast igal looduskaitsekuul, seekordne linnuviktoriin üllatas meeldivalt arvuka osavõtuga, nõnda et 28 võistleja hulgas oli koole, kes polnud varem loodusetundmise võistlusel osalenud.
Heade linnutundjate juhendamisel alustati pooleteisetunnise linnuretkega üheksas rühmas vabaõhumuuseumi park-metsas ja mere ääres. Seejärel koguneti Kolu kõrtsi talli, et selgitada välja parimad lindude tundjad suleliste laulu ja piltide alusel. Tundma pidi kümmet laulu ja kümmet pilti. Selgus, et õpilastel oli lihtsam tunda linde piltide kui laulu järgi. Võistlus näitas vajadust rohkem looduses liikuda.
Rõõm on tõdeda, et loodusainete õpetajad olid õpilaste võistluseks ettevalmistamisel palju vaeva näinud ja oma parimad neist võistlema saatnud. Linnuviktoriinil osutus esikoha vääriliseks Prantsuse Lütseum, teine koht kuulus Tallinna Reaalkoolile ning kolmas Gustav Adolfi Gümnaasiumile. Ent Tallinna Linnuklubi premeerib lausa kümmet parimat võistkonda sügisel ühepäevase ekskursiooniga lindude sügisrännet jälgima Pärnumaale Kabli Rõngastuskeskusesse.
Tallinna Keskkonnamet kostitas võistlejaid koogi ja joogiga ning Tallinna Linnuklubi tunnustas osalejaid linnuklubi kleepsu ning EOÜ kvartalikirja „Tiirutaja” numbritega, mitmete voldikute, kleepsude ja raamatutega. Kohtumiseni järgmisel kevadel!



Hans Kuusiku
29/10/2012
18/10/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
20/09/2012
Mis see on?