Projektis "Eestimaa puud" osalejaile

AASTA PUUKS valitakse iga kord üks Eesti pärismaine – looduslikult kasvav puuliik (tegelikult käsitletakse aasta puuna kõiki vastava perekonna Eestis kasvavaid liike), millele siis rohkem tähelepanu pühendatakse. Räägime selle puu levikust Eestis, temale vajalikest kasvutingimustest, selgitame, kus kasvavad suurimad esindajad ja kui suured nad on, tuletame meelde, mida räägib sellest puust rahvasuu jne. Möödunud aasta puu oli meil kadakas – visaduse sümbol, tänavu on kuusk - Eestis kõige kõrgemaks sirguv puu. Millise puuliigi võtame tähelepanu alla järgmisel, 1998. aastal? Eelmised aasta puud on määranud Eesti Teaduste Akadeemia looduskaitse komisjon ja teeb seda ka edaspidi. Seekord küsib ta aga arvamust ka lastelt, kes osalevad projektis "Eestimaa puud".

Niisiis, saatke oma arvamus. Aasta puu võib valida järgmiste puude seast (anname tähestiku järjekorras): haab, jalakas, kask, künnapuu, lepp, mänd, paju, pihlakas, pärn, saar, tamm, toomingas. Teatades oma väljavalitu, lisage mõne lausega ka põhjendus: miks tunnete erilist huvi just selle puu vastu.

Neilt, kel pole Interneti-ühendust, ootame ettepanekuid hiljemalt 5. juuniks toimetusse aadressil: pk. 110, EE2400 Tartu, märgusõna "Eestimaa puud".