Toit ja teadus

Kuidas on märgistatud toidu säilimise aeg ja mismoodi vähem raisata?

Mati Roasto Euroopas käib juba viiendat aastat Euroopa toiduohutusameti algatatud toiduohutuskampaania Safe2Eat. Eesmärk on suurendada inimeste teadlikkust toiduohutusest, jagades teaduslikult põhjendatud teavet ja soovitusi. Ühe...

Taimsed lisandid aitavad loomset toitu väärindada ja säilitada

Mati Roasto, Tõnu Püssa, Mihkel Mäesaar Eesti maaülikooli toiduhügieeni üksuse olulisemaid uurimisteemasid on aastaid olnud taimsete lisandite kasutus loomses toidus. Selles valdkonnas kuulutakse maailma parimate...

Loomsetele toitudele koidab taimne tulevik

Mati Roasto, Tõnu Püssa, Mihkel Mäesaar Tarbijate eelistused, tehnoloogiad ja keskkonnaolud teisenevad ajapikku, nõnda muutub ka toidu tootmine ja töötlemine, võetakse kasutusele uusi koostisosi.  Toidutööstust on...

Soovitame